Hanne ValeurHendes arbejde bærer præg af en rationel tilgang til opgaven og med systematisk
sans samt en fin fornemmelse for materialer.

BOLIGKONSULENT

HANNE VALEUR (1929 - 2023 ) Boligkonsulent
TORBEN VALEUR (1920 – 2001) Arkitekt

Hanne Valeur var boligkonsulent med afgang fra Skolen for Boligindretning i 1952. Fik samme år ansættelse hos arkitekt professor Palle Suenson, hvor hun mødte arkitekt Torben Valeur. De blev gift i 1954. Torben Valeur er uddannet bygningskonstruktør fra Aalborg Tekniske skole i 1940 og gik herefter på Kunstakademiets Arkitektskole fra 1940 til 1944. Efter fem år i udlandet blev han ansat hos arkitekt Professor Palle Suenson, hvor han var til 1960.

Herefter drev han selvstændig virksomhed sammen med arkitekt Henning Jensen frem til 1981. Foruden adskillelige bygningsværker i både Grønland og Danmark tegnede Henning Jensen og Torben Valeur kontormøbelserien M-40 for Munch Møbler og sammen med Hanne Valeur køkkenelementserien K-60 til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1962. Hanne og Torben Valeur har desuden udstillet på Snedkerlauget i 1955 (soverum) og i 1957 med et motelrum. De har også udstillet i Køln og Milano.

Parrets arbejder bærer præg af en rationel tilgang til opgaven og med systematisk sans samt en fin fornemmelse for materialer. Hanne Valeur har i begyndelsen af 1990'erne i samarbejde med snedkermester Ejnar Pedersen fremstillet en serveringsvogn, der nu er blevet relanceret af GETAMA.

Hanne Valeur er født Koch og møbeldesign var en naturlig del af hendes opvækst.

Med saglighed og kritisk sans administrer Mogens Koch Design i dag Hanne og Torben Valeurs portefølje.

Mød vores andre arkitekter