NANNA DITZELTildelt en lang række af såvel udenlandske som danske priser og æresbevisninger.

MØBELSNEDKER

NANNA DITZEL (1923 – 2005)

Nanna Ditzel blev uddannet på Kunsthåndværkerskolen i perioden 1943 – 1946.

Nanna Ditzel blev optaget som blot 20-årig, og inden da gik hun i snedkerlære på Richards Skole, tog aftenkursus på Teknisk Skole og fik privatundervisning af en pensioneret lærer fra Teknisk Skole. Denne indsats gav hende adgang til Kunsthåndværker Skolen i efteråret 1943.

Kaare Klints møbellære havde stor indflydelse på undervisningsmetoden på Kunsthåndværker Skolen. Klints overbevisning om at udvikle møbelskabelsen fra det æstetiske til at hylde det funktionelle, bragte nogle systematiske analyserende arbejdsmetoder med sig. Det var denne lære og metode, der blev taget afsæt i, da parret Jørgen og Nanna Ditzel tog et endegyldigt opgør med konventionerne.
Nanna Ditzel var drevet af ønsket om at eksperimentere, at overraske og forbedre – ikke kun for skabelsesprocessens skyld, men i høj grad fordi hun helt enkelt ønskede at forbedre, forenkle og bidrage til et friere hverdagsliv igennem sine design, hvilket i høj grad bidrog til, at Nanna Ditzels designsignatur blev legende, livlig og kulørt.

Møbelserien JOY blev det første design, Nanna Ditzel tegnede for GETAMA. Senere hen kom Mondial-serien til, samt Vita Sofaen og Ring Chair, der er designet af både Nanna og Jørgen. Det fælles organiske udtryk i formgivningen bidrager til en diversitet i GETAMA's designportefølje. Disse design dokumenterer på sin egen måde Nanna Ditzels opgør med konventioner, traditioner og den klassiske møbelkunst.

Mød vores andre arkitekter