En historie om kvalitet og nyskabelse

DEN SPÆDE BEGYNDELSE
Getama tager sin begyndelse i 1899 i den nord-jyske by Gedsted, hvor en ung, innovativ og driftig snedker ved navn Carl Pedersen fik den lyse idé at bruge Limfjordens store mængder af tang til fremstilling af madrasser. Deraf navnet Gedsted Tang Madrasfabrik.
VÆKST OG GLADE KUNDER
I en tid, hvor de fleste havde madrasser bestående af halm eller lyng, skulle det vise sig, at behovet for mere komfortable og fjedrende madrasser var stort. Potentialet var enormt og i dette tilfælde var det nære råvarer i naturen, som gennem mange år skabte grundlaget for en bæredygtig ernæring for hundreder af familier.
Rygtet om det gode håndværk og de nye tangmadrasser nåede også København, og allerede i år 1900 leverede Getama madrasser til Magasin Du Nord. Efterspørgslen på Getamas madrasser var faktisk så stort, at Carl Pedersen allerede året derpå måtte bygge et nyt og større værksted.
Sortimentet af madrasser blev suppleret, og i 1910 lancerede Gedsted Tang - og Madrasfabrik sin første senge- og møbelkollektion. Senere blev tangen i madrassen erstattet af håndflettede fjedre i stål.

FRA LOKALT HÅNDVÆRK TIL INTERNATIONALT DESIGN BRAND
Det noble håndværk, den fine kvalitet og den høje service havde gjort fabrikken til en velestimeret og landskendt virksomhed. Men det var samarbejdet med møbelarkitekten Hans Wegner, der gav Gedsted Tang - og Madrasfabrik sit internationale gennembrud som møbelvirksomhed. Et gennembrud, som også krævede et kortere og mere internationalt navn. I 1953 blev Gedsted Tang - og Madrasfabrik derfor Getama.

En stor del af de møbler, som Wegner oprindeligt tegnede til Getama er stadig i produktion. Samarbejdet med Wegner lagde grundstenen til det Getama, vi kender i dag. Et samarbejde som eksisterer den dag i dag.
KONTINUITET OG INNOVATION
Getama har mere end 120 år historie og holder fast i sin ambition om at skabe klassiske arkitekttegnede og innovative møbler til detail- og kontraktmarkedet. I vores showroom i København viser vi bredt udsnit af vores kollektioner i forskellige miljøer.

GETAMA i BILLEDER